Gisteravond at ik in een restaurant Jakobsschelpen. Ze waren heerlijk. Sappig zoals het moet en met dat extraatje. En nu zit ik met een vraag waar ik het antwoord niet op weet: waar blijven die puntjes tegenwoordig? Wie heeft besloten ze er af te laten en waarom? Wie weet het?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Maar Klaas, alle Nederlandse vis is bevroren geweest (tenzij je het om de officiele kanalen heen koopt). Dat moet van de wet. Ook als het vers is, was het dus bevroren. Daarom kun je het prima bevroren kopen in plaats van vers ontdooid.
Dick,het leven is te kort om slechte dingen te eten. Ontdooide vis hoort daar ook bij. Ik heb ruim 20 jaar een restaurant gehad waar geen andere dingen in de vriezer stonden dan 6 bakjes zelfgedraaid ijs. Bovendien, waarom zou je diepvries vis eten als er zoveel verse vis te krijgen is.
Klaas, ben jij iemand die principieel tegen diepvries is en alleen verse vis eet?
Ja, Klaas, duhuh, dat snapten we allemaal al ja.
De vraag blijft dus wat er met dat corail gebeurt!?!?!
Verwijderd en dan?
De potten coquillevlees hebben in de Nederlandse horeca een plaats veroverd, vooral omdat ze veel langer houdbaar zijn dan coquilles in de schelp. Het corail valt door de conserveringsmiddelen niet houdbaar te maken en wordt dus verwijderd. Bovendien is er in etend Nederland nauwelijks een liefhebber voor. Wat de visboeren en groothandels betreft; als ik zie dat de coquilleschelpen met elastiekjes en/of clips op elkaar gehouden worden, heb ik sowieso mijn twijfels over de versheid. Niet te min eet ik dolgraag coquilles, vers of uit de pot. Alleen geen diepvries