Wie test de testversie even mee?

Het Voedingscentrum introduceert dinsdag 11 november een supermarktgame, waarmee kinderen spelenderwijs in de supermarkt gezonde producten herkennen en etiketten kunnen lezen. Het spel SuperShopper is een programma voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar. In de online game loopt het kind aan de hand van een boodschappenlijstje langs de schappen. Kinderen krijgen tijdens het boodschappen doen quizvragen, filmpjes en informatie over de producten die ze in de winkel vinden. Na het shoppen krijgen ze feedback over hun keuzes en zien ze wat het effect daarvan is op hun gezondheid en hun omgeving (wat betreft milieu, dierenwelzijn en eerlijke handel).Voedselkwaliteit
De game is onderdeel van het project ‘Voedselkwaliteit’ van het Voedingscentrum. Dit project wordt gefinancierd door het ministerie van LNV. De game is inmiddels in een testversie te vinden op de jeugdsite van het Voedingscentrum lekkerbelangrijk.nl.

Rondleiding
Minister Verburg van LNV zal het spel op 11 november introduceren bij de leerlingen van een basisschool in Zoetermeer. Vervolgens volgt de minister Verburg samen met een groep kinderen in een C1000-supermarkt een supermarktrondleiding bij een C1000 supermarkt in dezelfde plaats. De kinderen krijgen onder leiding van een diëtist en de supermarkteigenaar een omschrijving van de winkel. De rondleiding is nog in de pilotfase en is onderdeel van het Voedingscentrumproject ‘Goede Voeding’ dat wordt gefinancierd door het ministerie van VWS.


bron: distrifood

Dit artikel afdrukken