Tussen 2012 en 2016 nam de vleesconsumptie per hoofd van de Belgische bevolking met 16,7% af. In geen enkel West-Europees land daalde de vleesconsumptie zó snel; in de hele EU wordt gemiddeld 1,4% minder vlees gegeten dan 4 jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse onderzoeksbureau AMI (Agrarmarkt Informations-Gesellschaft). In België ligt de vleesconsumptie nu op 71 kilo per persoon. Nederland eet gemiddeld 79 kilo vlees per persoon, Duitsland 88 en Frankrijk 91 kilo. Gemiddeld voor de hele EU ligt de vleesconsumptie op 86 kilo per persoon. "Het cijfer heeft betrekking op consumptievlees, industrieel verwerkt vlees en dierenvoer," schrijft De Standaard.
Nog 5
Je hebt 0 van de 5 kado-artikelen gelezen.
Op 10 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 10 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Inclusief diervoer, viel mij ook op. Menig huisdier eet meer vlees dan hun baasje, maar in Frankrijk zijn de hondjes weer heel erg klein.
Bijzondere mix van gemeten consumptie. Inclusief diervoeding... Ben benieuwd wat de Belgen zelf meten. Dit zou een wel heel forse daling zijn. Interessante vraag is of de buitenhuishoudelijke consumptie is meegenomen. Is in België niet onbelangrijk.