Het concept draagt de naam 'Jonge boer over de vloer' en is bedacht door de Albert Heijn Food Rebels. Dat is een aparte unit binnen Albert Heijn die nieuwe concepten bedenkt en meteen uittest op de winkelvloer.
De producten van de jonge boeren worden verkocht in het reguliere schap, schrijft Distrifood. Zo vinden klanten in de Albert Heijn-winkels in Erp, Gemert, Veghel, Heeze en Uden 'Siebe's kaas' op de kaasafdeling. De verse zuivel van Dirk uit Raamsdonkveer is te vinden in de zuivelschappen van de AH winkels in Oosterhout, Made, Tilburg en Waalwijk. De biologische groenten van Krispijn zijn te koop bij de Albert Heijn-filialen in Urk, Kampen, Genemuiden en Zwolle. En wie in Breda, Zevenbergen en Made 'de Zoete Pieper' bij de groenten aantreft, koopt de Hollandse zoete aardappelen van de broers Joris en Geerd.
" vanaf deze week een maand lang" is wel erg slecht uitonderhandeld.
Is omzet/m2 te laag dan wordt je na 4 weken bedankt.
AH is ook ooit met 1 winkeltje begonnen. Joris en Geerd... wie weet. (Zij moeten trouwens tante Hanny zeggen. Dick kent tante Hanny wel. Hun vader was mijn voorganger.)
Blij met een dooie mus?
Met 966 winkels in Nederland is dit wel een heel kleinschalig experiment.