Innovative Design of Scandinavia AB heeft een verpakking ontwikkeld waarbij zorgvuldig opgemaakte kant-en-klaarmaaltijden makkelijker en intact op het bord kunnen worden geschoven.
Kant-en-klaarmaaltijden die opgewarmd worden, hebben daarna altijd het probleem dat het op een bord moet worden overgebracht. Vaak is dit een geknoei, waardoor het zorgvuldig opgemaakte menu er op het bord als een rommeltje uitziet.
Het nieuwe verpakkingsprincipe is eenvoudig, meldt Pakblad. De maaltijdfabrikant vult de tray of menuschaal van bovenaf met de mooi opgemaakte schotel, die kan bestaan uit diverse maaltijdcomponenten (1) en sluit het af (2).Na het opwarmen wordt de verpakking op het bord gezet (3)
en kan de bodem losgetrokken worden van het tray (4).
De bodem bestaat uit een seal van hittebestendig PP en CPET, met aan één van de hoekzijden een extra lange lip. Na het lostrekken opent de folie in één ‘krullende’ beweging.
De rest van de verpakking wordt eraf gehaald (5) en
Het concept wordt vanuit Scandinavië verder uitgebouwd op de Europese markt. De Benelux moet daarbij de springplank zijn.
'De Benelux-markt is cruciaal voor onze Europese strategie', zegt algemeen directeur Richard Gillblad van het Zweedse bedrijf tegen Pakblad.
Innovative Design of Scandinavia verwacht de eerste trays in het voorjaar van 2010 in de Benelux te leveren.
bron: EVMI
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook