CDA-prominent en landbouwman Cees Veerman en ex-VVD minister Pieter Winsemius trekken fel van leer tegen het natuur- en landbouwbeleid van het te verwachten nieuwe kabinet. Gisteren liet CDA's ex-premier Van Agt zijn reserves tegen het nieuwe kabinet al horen. Als het eind september wordt geinstalleerd, zou het dan het voorjaar halen?

Vandaag klinkende de felste woorden uit de mond van VVD'er Winsemius: De PVV profileerde zich tot nu toe als de partij die geen noodzaak ziet voor de discussie over het veranderende klimaat en natuur- en milieubeleid beschouwt als 'linkse hobby'. Volgens Winsemius wordt klimaatbeleid een punt van belang.

"Als die lijn, van een aantal lieden in de VVD en de PVV, doorgetrokken zou worden tot kabinetslijn, dan zou dat een schande zijn. Totale schande. Slaat helemaal nergens op. Zelfs grote bedrijven doen dat niet meer. Ik zat laatst te praten met Jeroen van der Veer, net bij Shell weg, die zei: 'Wij zijn er over opgehouden, we doen niet meer mee met die discussies, opwarming is een feit'. Als dit kabinet die discussie dan wil openbreken, dan zeg ik: ga toch buiten spelen. Dan moet je langzamerhand in burgerlijk protest gaan, een nieuwe partij oprichten. Kan mij wat schelen. Maar dan moet je echt bloedfanatiek worden.''


De volledige tekst is te lezen op De Boerderij
Dit artikel afdrukken