Vanaf vandaag liggen alleen nog schone eieren in de schappen van supermarkten. Dat zegt voorzitter René Roorda van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). Gisteravond zijn nog miljoenen eieren uit de schappen gehaald om vernietigd te worden. "Een hele klus', aldus Roorda op RTL.

De supermarkten balen ervan dat het zo lang heeft geduurd, schrijft de nieuwszender. "Tijdens het crisisoverleg hebben we woensdag ook maximale snelheid geëist, zodat er zo snel mogelijk duidelijkheid is voor de consument." Roorda is blij die duidelijkheid in de vorm van een lijst met 'foute eieren' gistermiddag toch al te hebben gekregen.

De kippenboeren draaien zelf voor de schade op en worden door de supermarkten voor hun onoplettendheid om mogelijk gevaarlijke stoffen uit hun bedrijfsvoering te weren aansprakelijk gesteld. Voor een aantal zal dat het einde van hun bedrijf betekenen als ze hun schade niet kunnen verhalen op een verzekering of de leverancier van middelen met het verboden middel friponil.
RTLnieuws - Supermarkten beloven: vanaf morgenochtend alleen nog schone eieren
  • Deel
Druk af