"Met het openingscollege 'Drones in de kas' van Guido de Croon (TU Delft) in het World Horti Center zet de Greenport Hub de deuren open voor studenten en wetenschappers naar de tuinbouwsector. Een belangrijk moment: niet eerder waren de Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam samen officieel verbonden met de tuinbouwsector.

De Greenport Hub is onderdeel van het interuniversitaire samenwerkingsverband Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability. De positionering van de Greenport Hub in het World Horti Center in Naaldwijk maakt het voor studenten mogelijk om onderzoek te doen of te studeren in het hart van de tuinbouwsector. Samen met participanten van het World Horti Center wordt in de leerlijn vorm en inhoud gegeven aan oplossingen van complexe vraagstukken."

Dat zegt een persbericht van het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability, dat vandaag werd geopend op basis van een uitgebreid studieprogramma. Opvallende afwezige in het curriculum is de Wageningen Universiteit (WUR) die van oudsher betrokken is bij de Nederlandse tuinbouw. De leidende bedrijven in de Nederlandse tuinbouw zijn hoofdzakelijk gevestigd in de achtertuinen van de drie samenwerkende universiteiten die er eerder juist weinig banden mee hadden.
Universitaire leerlijn in het hart van de tuinbouwsector
Reageer
  • Deel
Druk af