Voedingsconcern Unilever, dat meer dan de helft van de wereldmarkt in roomijs in handen heeft, gaat zijn Magnums en Ben & Jerry's-ijs direct aan huis leveren.

Het mag rustig een 'revolutie' heten, aldus de Belgische zakenkrant De Tijd. Unilever gaat namelijk zelf een wereldwijd logistiek netwerk van meer dan 1.000 diepvrieslokaties uitrollen van waaruit maaltijdbezorgers als Uber Eats en Deliveroo de 'last mile' naar de voordeur van de klant voor hun rekening zullen nemen. Het traditionele distributiekanaal van groot- en detailhandel en supermarkten, komt daarmee buiten spel te staan.

De nieuwe aanpak past in de trend van producenten om rechtstreeks aan consumenten te verkopen via eigen webshops en de klassieke retail te passeren.

Volgens De Tijd zit er ook nog een Vlaams kantje aan het verhaal: de Gentse start-up Deliverect gaat de beheertechnologie voor het logistieke netwerk van Unilever leveren. Deliverect maakt software waarmee horeca-uitbaters de bestellingen die ze voor Deliveroo en Uber Eats binnenkrijgen, kunnen beheren.
De Tijd - Unilever gaat Ben & Jerry's en Magnum aan huis leveren
  • Deel
Druk af