Tweesterrenkok Moshik Roth van &samhoud places is een samenwerking aangegaan met fietsbezorgservice Foodora. De klant maakt zijn keuze uit het menu van &Samhoud places, de - speciaal opgeleide - koerier zet de maaltijd op tafel, schenkt een glaasje wijn in en steekt een kaarsje aan voor de sfeer.

Gastronomisch hoogtepunt
"Wij zijn waanzinnig trots dat Moshik Roth en zijn keukenbrigade van &samhoud places ons dit toevertrouwen. Samen tillen we de branche naar een gastronomisch hoogtepunt," aldus Vincent Hosman van Foodora. Roth vindt het "erg spannend om het afmaken en uitserveren van de gerechten volledig uit handen te geven". De sterrenchef ziet het als een mooie kans om zijn gerechten met meer mensen te kunnen delen.

Wereldprimeur
Volgens Foodora is er sprake van een wereldwijde primeur; voor het eerst worden gerechten van een twee-sterrenchef door koeriers van een bezorgservice aan huis bezorgd en opgediend.
In Londen levert Foodora's concurrent Deliveroo al enige tijd maaltijden van toprestaurants, waaronder een één-Michelinsterrenrestaurant. Beide upscale maaltijdbezorgers werken met de betere restaurants die geen eigen bezorgdienst hebben.

Het menu van &samhoud places is vanaf vandaag in heel Amsterdam online te bestellen.

Fotocredits: Valentijn van der Burg
Dit artikel afdrukken