Niet alleen in Californië, ook in Texas heerst de droogte van de eeuw. Reden voor het stadsbestuur van Wichita Falls om 13 miljoen dollar te investeren in een robuust systeem om water te recyclen. Vanaf deze maand laat het dagelijks 5 miljoen gallon water (dat is 18.927.059 liter) uit de rioolwaterzuiveringsinstallatie in zijn waterreservoirs lopen. En daarvandaan komt het drinkwater dat uit de kranen van de 105.000 inwoners stroomt.

De drinkwaterreservoirs van Wichita Falls zijn inmiddels nog maar op minder dan een kwart van hun capaciteit gevuld, en zonder maatregelen is het water over twee jaar gewoon op, schrijft The Huffington Post.

"Plasjes-water"
Maar die inwoners gruwen vooralsnog bij het idee, en slaan massaal flessenwater in. Ondanks garanties van het stadsbestuur dat het water nu schoner en helderder is dan eerst, toen het nog niet met het door de waterzuivering verwerkte rioolwater aangevuld werd. Volgens sommige bewoners, die het wel aangedurfd hebben, is het behandelde water 'helder maar een beetje zeepachtig van smaak'. Veel inwoners willen niet eens proeven: "Ik wil op geen enkele manier in contact komen met wat wij 'plasjes'water noemen", zegt inwoonster Sabrina Hayes.
Dit artikel afdrukken