Glaasje wijn bij een stukje cheesecake op je verjaardag? Lekker natuurlijk. Maar de twee samen in één drankje? Toch bestaat het. Raphael Yokoby en David Kanber combineren de twee - volgens hen - grootste geneugten voor je zintuigen in een drankje van puur genot: verjaardagstaartwijn.

Schwarzwalder Kirsch
Het klinkt misschien gek, maar na tompoucepudding, pepsi met yoghurtsmaak, en chocoladebier kijken we nergens meer van op. Het in Amerika succesvolle Nederlandse ChocoVine - wijn die naar chocolade smaakt - bracht Raphael en David op ideeën. Ze ontwikkelden samen met het in New York gevestigde bedrijf Birthday Cake Vineyards vijf verschillende naar taart smakende Franse wijnen. Aardbeien shortcake, cheesecake en cakebeslag zijn de witte wijn smaken. Voor de rode wijn is er keus uit mokkataart en Schwarzwalder kersentaart.

’Koel serveren’
Met één slok een hele verjaardag beleven. Volgens Raphael en David kun je de wijnen ‘altijd, overal en vrijwel bij elke gelegenheid met of zonder maaltijd nuttigen’ en is geen van de smaken ‘plakkerig, rijk of te zoet’. Ze hebben nog een advies: ‘Serveer de wijnen altijd koel, ook de rode’.

Of het ook echt lekker is? Volgens de Daily Mail lopen de meningen uiteen van verfrissend en lekker tot walgelijk en te zoet. Een fles kost $23,99.

Smaken verschillen, maar “de wijn bevat een toon van vanille en een hint van aardbeien" kunnen we bij deze wijn erg letterlijk nemen.

Fotocredits: Birthday Cake Wines via Facebook
Dit artikel afdrukken