Niet één van de in de supermarkten gekochte haringen scoorde een voldoende bij de AD-haringkeurmeesters. Het hoogste cijfer was een 4,5. "Bij 11 van de 17 geteste supermarkten wordt volgens de krant zelfs bedorven haring verkocht", schrijft Distrifood.

'Stop met haringverkoop'
Paul Hovius, de organisator van de AD Haringtest adviseert supermarkten maar gewoon te stoppen met de verkoop van voorverpakte haring. Keurmeester en haringtester John Oosterhuis, zegt in het AD: "Ik kom zelf uit de supermarktbranche. Voor mij is dit confronterend. Maar ik kan niet ontkennen wat ik zie".

Hoe smaakt supermarktharing nu echt?
Supermarkt Jumbo zegt 'zich niet te herkennen in de resultaten van de haringtest". Van de andere supers is geen reactie opgenomen. Dat wekt nieuwsgierigheid.

Wie van de Foodloglezers heeft wel eens een supermarktharing gekocht? Was de ervaring vergelijkbaar met die van de AD-testers? "Putlucht. Niet te eten. Stinkend. Niet geschikt voor menselijke consumptie", zijn een paar van de gebruikte kwalitficaties. Kom op, geneer je niet en vertel over je ervaringen!

Fotocredits: Niet langer geldige supermarktaanbieding, voordeelmuis.nl
Dit artikel afdrukken