De krant citeert een woordvoerder van de Radboud Universiteit : "We scherpen de procedure zodanig aan dat er geen niet-geverifieerde onderzoeken meer door ons naar buiten kunnen worden gebracht.”

Voorts valt te lezen: Rector magnificus Bas Kortmann heeft ondertussen met Vonk gesproken over de gang van zaken. Vonk heeft zelf het boetekleed aangetrokken en ook de universiteit vindt dat zij kritischer had moeten zijn op de aangedragen gegevens, maar begrijpt wel dat ze haar gelauwerde collega vertrouwde. „De academische gemeenschap stelt hoge eisen aan integriteit. Wie manipuleert valt uiteindelijk door de mand. De straf daarop is hard, zoals Tilburg heeft laten zien”, aldus het college.

Wat nog steeds opvalt in de ontwikkeling van de affaires rond Vonk en Stapel is het feit dat gefocussed wordt op het fingeren van data door Stapel. Dick Veerman stelde elders op Foodlog dat Stapels misbruik van wetenschap voortkomt uit ijdelheid. Roos Vonk zou politiek misbruik van wetenschap moeten worden verweten. Haar inbreuk op de ethiek van de wetenschap is minstens zo erg als die van Stapel.

Het universiteitsbestuur gaat deze kritiek met zijn verklaring vooralsnog uit de weg.

Dit artikel afdrukken