Binnen de sector is een fase-gewijze invoering afgesproken. Tot 1 januari 2016 wordt gewerkt aan de omgevingsfactoren voor de kip (lagere bezettingsgraad, aangepast lichtregime, extra afleidingsmateriaal). Na 1 januari 2016 moet worden overgeschakeld op een trager groeiend ras (volgens de grote fokkers Cobb, Ross en Hubbard kunnen zij daar nu al aan voldoen). Voor de borging streven de supermarkten naar het Global Gap-systeem. Hierover zullen in december definitieve afspraken gemaakt worden.
Op 10 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@Dick B, er worden meer mensen ziek van gezeik van mensen als jij.
Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit de zoveelste doorzichtige poging is om onder wetgeving uit te komen , tijd te rekken en middels vrijblijvende afspraken en convenanten de vrije hand te houden. Waarom moet de introductie van die fopkip-van-morgen ook nog eens meer dan 2 jaar duren?
Het geduld van Schippers lijkt in elk geval inmiddels op te raken.
Zou zij de kosten van bacteriële resistentie en die 100% ESBL-plofkip inmiddels op haar departement ontdekt hebben, en bang zijn om net als Verburg en Klink inzake de Q-koorts de ombudsman op haar dak te krijgen wegens nalatigheid? Die ESBL kost ook doden.