Het aantal nieuwe Covid-19-gevallen in België vertoont een stijgende lijn. Volgens de laatste cijfers is het gemiddeld aantal coronabesmettingen fors gestegen met 32% tot 115 per dag. Gisteren bedroeg het gemiddelde nog 100 per dag. Afgelopen maandag lag het dagcijfer zelfs op 216 nieuwe besmettingen. “Dit is een absolute wake-upcall”, waarschuwt viroloog Marc Van Ranst.
Het Laatste Nieuws brengt een liveblog over de jongste ontwikkelingen, die opnieuw een grote en onzekere impact kunnen hebben op beleidsmakers en daarmee op samenleving, samen kunnen zijn en de economie.

In een opinie schrijft HLNs hoofdredacteur Dimitri Antonissen: Corona is een grillig beest. Het is een nieuw virus en het laat zich daardoor moeilijk bestrijden. Kan het virus in de lucht blijven hangen? Spelen oppervlaktes een rol? Zelfs over hoe mensen juist besmet geraken, is de wetenschap niet zeker. Dat maakt dat we best mild mogen zijn voor de bochten die experts en politici soms maken. Ze moeten rijden op een terrein waar nog geen kaart voor bestaat. Maar net daarom is het een absolute schande dat van zaken waar we wél invloed op hebben zo’n rommel wordt gemaakt.
HLN - OVERZICHT. Gemiddeld aantal coronabesmettingen stijgt fors met 32 procent, maandag zelfs 216 nieuwe gevallen
Reageer
  • Deel
Druk af