Naast Jumbo is Sligro Food Group, het ándere grote food-bedrijf uit Veghel. Net als Jumbo heeft ook Sligro vorig jaar een groei van meer dan de markt gerealiseerd en dus marktaandeel op zijn concurrenten gewonnen. "Voor het eerst in onze 80-jarige historie overschrijden we de grens van € 2,5 miljard", citeert het FD uit het persbericht. De omzet steeg met 3% tot € 2,57 miljard.

Groothandelsdivisie drijft groei
De omzetgroei blijkt mede te danken aan overnames van Van Oers, Rooswinkel en Horeca Totaal Sluis. De autonome groei (zonder deze overnames) komt uit op 1,7% in 2014.
Binnen de activiteiten van Sligro is het de groothandelsdivisie Foodservice die de meeste groei op zijn conto mag schrijven: 5,5% over heel 2014 - zonder de overnames 3,5%.
De consumentendetailhandel, Foodretail, liet een daling van de omzet zien: -2,0% over heel 2014. Emté, de supermarktketen van Sligro teert in op zijn markpositie en moest genoegen nemen met een daling van de identieke consumentenomzet van -0,7% over het hele jaar. Het vierde kwartaal scoorde wel in de plus (0,5% en 1,4% respectievelijk).

Sligro presenteert zijn volledige jaarcijfers op 22 januari a.s. De twee Veghelse Food-giganten zijn beide familiebedrijven. Ze gunnen elkaar weinig ruimte in het Brabantse dorp. Ze vochten in 2014 een ware familievete uit over de megasuper die Jumbo in Veghel wil opzetten. Er kan er tenslotte maar eentje de grootste zijn.

Fotocredits: Sligro
Dit artikel afdrukken