Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Aanvulling op de ravioli-deegsnijder: in mijn ouderlijk huis was er ook zo'n ravioli-deegsnijder die mijn moeder uit Italië had meegenomen in haar jonge jaren. Die bestond uit een wit-porseleinen wieltje ter grootte van een twee euro munt dat bevestigd was aan een hand-lang houten greepje, geschilderd in wit en lichtgroen. Helaas is het ding verdwenen... Het wieltje was zeer scherp, sneed beter dan mijn houten ravioli-deegsnijder.
Dat was dus niet makkelijk, maar blijkt een verrassing!
Mooi Florine, ik heb het nooit gebruikt, maar wel gezien in musea hier in den lande, werd als 19e eeuws aangeprezen, denk ik nog niet helemaal aan zelf pasta maken, maar buxushout, wat prachtig, ik ga het ding nog meer koesteren!
Ja, Robin heeft het juist. Het is oorspronkelijk een pastadeegsnijder voor Ravioli en brede pastalinten waar men in het Zuiden van Italië lasagneschotels meer maakt. Het is gemaakt van buksushout. Heerlijk dingetje om in de hand te houden vanwege dat fijne gladde hout.
Koekjesdeeg moet dan wel erg dun zijn uitgerold anders lijkt me dat dit houten wieltje, dat niet al te scherp is, het niet redt bij koekjesdeeg dat veel m inder elastisch is dan pastadeeg. Maar ik heb het nooit uitgeprobeerd met koekjesdeeg.
Ravioli kan er ook mee, Robin. Al is het wieltje van dit exemplaar wat gammel. Heb geen idee hoe oud die houten gevalletjes zijn.