Voedselleveranciers vanuit de hele voedselketen leveren hun onverkochte producten aan het nieuwe food rescue center van Instock. Daar worden de voedselproducten gecontroleerd en online gezet. Inmiddels hebben Albert Heijn, groente- en fruitbedrijf Bakker Barendrecht en groenteteler Van Oers United zich aangesloten.
In Nederland verspillen we ruim een kwart (1,8 tot 2,5 miljoen ton) van het voedsel dat geproduceerd wordt, meldt het restaurant in een persbericht. Samenwerken in de voedselketen is cruciaal om voedselverspilling tegen te gaan. De stichting Samen Tegen Voedselverspilling benadrukt dat initiatieven zoals InstockMarket.nl daarom hard nodig zijn. Volgens Instock vormt de horeca een mooie oplossing voor de overschotten en imperfecte producten in ons land.
De menukaart van Instock (Utrecht) staat online: Menu Instock.
Als het allemaal al niks kost, wat kost het dan tweedehands? En hoeveel extra logistiek is er voor nodig?