De van oorsprong Nederlandse Marieke Penterman won dit jaar 5 medailles op de World Championship Cheese Contest in Wisconsin, Amerika. Ze won goud met haar Goudse kaas met ui- en knoflooksmaak, zilver met de Goudse kaas en 3 keer brons met jonge Goudse, met komijnekaas en zoete honingklaverkaas. Ondanks de naam gaat het om Amerikaanse kazen, volgens Nederlands recept gemaakt van de melk van 430 koeien op de boerderij in Thorp, Wisconsin.
De ‘Marieke Gouda’ is in de VS verkrijgbaar bij de supermarkten Kroger, Albertson, Whole Foods en kaasspeciaalzaken. De kaas wordt geëxporteerd naar 7 landen, maar Nederland is daar (nog) niet bij. Belangstelling is er wel: al zes Amsterdamse winkels willen de kaas graag verkopen, schrijft het AD. Als tenminste de met heffingen op agrarische producten-dreigende EU geen roet in het eten gaat gooien.
AD - Kaasmaakster Marieke wint vijf medailles bij WK
Reageer
  • Deel
Druk af