McDonald's bracht deze week een 'achter-de-schermen'-video uit van het McNuggets-proces. Een superslimme zet, in reactie op een foto die furore maakte in de social media. De 'pink goop' op die foto werd in verband gebracht met de Chicken McNuggets en dat ging McDonald's te ver.

Er kwam een persbericht: "A photo circulating online does not show how we make Chicken McNuggets or, frankly, any item on our menu.
Our Chicken McNuggets are made using USDA inspected boneless white breast meat chicken. We do not use the process known as mechanically separated chicken, nor do our Chicken McNuggets ever at any point, look like this photo.


En er kwam een bedrijfsvideo, waar McDonald's in een van zijn Canadese fabrieken laat zien hoe het McNuggets maakt - van echt kippenvlees. Hoewel diverse experts de transparantie van harte toejuichen, is er ook skepsis: sommige stappen in het productieproces zien er nog steeds onappetijtelijk of raar uit. Maar, zegt het Amerikaanse weblog Gawker : "Het process is niet 'pink slime' afstotelijk, maar nog steeds 'sort of disgusting', citeert Time.
Dit artikel afdrukken