De aanbevelingen komen alleen op hartige producten te staan en niet op bijvoorbeeld de chocoladerepen die het bedrijf ook maakt. Sommige van de hartige producten bevatten zoveel veel suiker, zout of vet dat het beter is om deze niet vaker dan één keer per week te eten.

Vijf jaar
Het initiatief maakt deel uit van een meerjarenplan; in 2018 moet het suikergehalte gereduceerd zijn en in 2021 moeten producten 20% minder natrium bevatten. Mars Food wil uiteindelijk zoveel mogelijk producten van het label 'dagelijks' kunnen voorzien. Dit zal niet voor alle producten haalbaar zijn. Een woordvoerster van Mars Food België zegt dat bijvoorbeeld pestosaus niet aan de richtlijnen voor vetten zal voldoen: "Door de natuur van het product bevat pesto nu eenmaal veel olie". Op dit soort producten zal het label ‘incidenteel’ blijven staan.

Andere initiatieven
Naast het verbeteren van de receptuur en duidelijker labels, beschrijft Mars Food in het rapport nog een aantal actiepunten. Zo wil het voedselconcern mensen inspireren om gezond te koken en gezamenlijk te eten. Ook gaat Mars Food via zijn zakenpartners meer aan educatie over voeding doen.

Fotocredits: Uncle Ben’s, Dezidor, Wikimedia
Dit artikel afdrukken