Vijf jaar
Het initiatief maakt deel uit van een meerjarenplan; in 2018 moet het suikergehalte gereduceerd zijn en in 2021 moeten producten 20% minder natrium bevatten. Mars Food wil uiteindelijk zoveel mogelijk producten van het label 'dagelijks' kunnen voorzien. Dit zal niet voor alle producten haalbaar zijn. Een woordvoerster van Mars Food België zegt dat bijvoorbeeld pestosaus niet aan de richtlijnen voor vetten zal voldoen: "Door de natuur van het product bevat pesto nu eenmaal veel olie". Op dit soort producten zal het label ‘incidenteel’ blijven staan.
Andere initiatieven
Naast het verbeteren van de receptuur en duidelijker labels, beschrijft Mars Food in het rapport nog een aantal actiepunten. Zo wil het voedselconcern mensen inspireren om gezond te koken en gezamenlijk te eten. Ook gaat Mars Food via zijn zakenpartners meer aan educatie over voeding doen.
Fotocredits: Uncle Ben’s, Dezidor, Wikimedia
1 keer per week. Maar staat er ook bij dat je maar 1 keer per week 1 van deze producten moet nemen. Als ik een kant-en-klaar maaltijden eter was, dan koos ik gewoon elke dag een andere en eet ik van elk product meer 1 per week.
Als we nu gewoon terug gaan naar algemene aanbevelingen in de lijn van Michael Pollan of de Braziliaanse richtlijnen. En dat we dus ons basisvoedsel kiezen uit vers en niet-industrieel bewerkt. Met nu en dan een versnapering.