De komende 5 jaar gaat de Duitse discountsuper Lidl 40 nieuwe winkels openen in de stad Londen. Er zijn al 88 Lidl-filialen in Londen, in heel Groot-Brittannië zijn dat er 760. Met de expansie is zo'n €560 miljoen gemoeid, schrijft Retail Detail.

Lidl kwam in 1994 naar Groot-Brittannië. Inmiddels heeft de discounter een marktaandeel van 5,7% opgebouwd in de sterk competitieve Britse markt. Lidl is staat op de zevende plaats, boven het oer-Britse Waitrose (Aldi - in de Süd-versie - staat op de 5e plaats met 8% marktaandeel).

De eerste nieuwe winkel in Londen komt in een voormalig Sainsbury's-filiaal op Tottenham Court Road. Het wordt een winkel met 1.300 m2 vloeroppervlak en het volledige Lidl-assortiment. In The Guardian zegt George Charles van de website MoneySavingHeroes: "Een van de ergste dingen van het leven in Londen is hoe duur alles er is, inclusief de boodschappen, omdat je wel gedwongen bent te winkelen bij de dure buurtwinkels die verspreid door de stad liggen. Deze geplande uitbreiding van Lidl zal hopelijk een beetje helpen, door degenen die in de buurt van de winkels wonen een kans te bieden op een betaalbaarder Londens leven."

Mogelijk heeft Lidl een ideaal moment heeft gekozen voor zijn expansie. Uiterlijk 30 oktober van dit jaar wordt duidelijk of en hoe Groot-Brittannië de EU verlaat. Welke vorm de brexit ook gaat krijgen, over één ding zijn vriend en vijand het eens. Levensmiddelen gaan in prijs omhoog. Voor Britten een extra reden om de Duitse discounters - naast Lidl ook Aldi - op te zoeken: bij hen blijft kwaliteit betaalbaar.
RetailDetail - Lidl pompt half miljard in Londense expansie
  • Deel
Druk af