Kipster, de producent van klimaatneutrale eieren, is sinds 4 juli B Corp-gecertificeerd.

Dat wereldwijd erkende certificaat is alleen weggelegd voor bedrijven die excellent presteren op gebied van milieu en sociale ethiek. In totaal zijn ruim 6.000 bedrijven in 80 landen B Corp gecertificeerd.

Kipster leerde naar eigen zeggen dat diervriendelijke veehouderij zo goed als onmogelijk is. Maar zolang mensen nog dierlijke producten willen, ziet het bedrijf het als zijn plicht dieren zo goed mogelijk te behandelen en openheid te geven over hoe het vee leeft en sterft.

Dat doet Kipster met zijn 3 Nederlandse en 4 Amerikaanse boerderijen.

“Dit certificaat bevestigt ons voortdurende streven naar meer duurzaamheid, transparantie en maatschappelijke verantwoordelijkheid”, aldus boer Ruud Zanders, medeoprichter Kipster. "Het B Corp-certificaat weerspiegelt onze manier van ondernemen, die er kort gezegd op neerkomt dat we duurzaamheid en dierenwelzijn belangrijker vinden dan winstoptimalisatie. We geloven dat boeren een sleutelrol kunnen spelen bij het oplossen van de uitdagingen van vandaag en het creëren van een duurzame toekomst.”

Recent schreef Ruud Zanders op Foodlog hoe hij naar dierenwelzijn in de moderne dierhouderij kijkt. Lees zijn Vijftig jaar tussen de beesten.

Eet meer eieren, zegt recent onderzoek
Een recent onderzoek naar eieren als onderdeel van gezonde voeding is lovend over eieren. De onderzoekers vinden dat er overtuigend bewijs dat eieren voedzaam zijn. Ze zeggen zelfs dat een hogere eierconsumptie in Europa 'talrijke gezondheidsvoordelen' biedt. Hoogleraar volksgezondheid Jaap Seidell (VU) laat merken positief te zijn over de consumptie van eieren die door waarschuwingen tegen cholesterol in een kwaad daglicht zijn komen te staan. Volgens de jongste inzichten zijn de wetenschappelijke opvattingen van waaruit het advies eieren te mijden werd gegeven, achterhaald. Het ei hoort ook volgens de wetenschap weer bij.

  • Deel
Druk af