0
Fotocredits: 'Kipster ei', Foodlog Media

FlashKipster van start in VS, plannen voor andere Europese landen

De Amerikaanse plannen van Kipster zijn bijna helemaal verwezenlijkt. Deze week wordt in de Verenigde Staten de derde franchise Kipster-boerderij opgeleverd, in Indiana. De vierde Amerikaanse vestiging voor koolstofneutrale eieren opent in mei haar deuren. De eerste eieren liggen sinds begin dit jaar in het schap van supermarktketen Kroger onder de naam "Simple Truth + Kipster".

De makers van het duurzaamste ei ter wereld stuiten in Amerika op een andere markt. "Waar de Europese Unie in 2012 met regelgeving een einde maakte aan legbatterijen, is Amerika nog niet zover. Op veel boerderijen wordt daar nu pas de transitie gemaakt van kippen in een kooi naar scharrelkippen. Dan is de stap naar een Kipster-kip, die nog meer ruimte krijgt, een grote. Gaaf dat er toch ondernemers zijn die dit helemaal zien zitten", aldus Ruud Zanders tegen Change.inc. De eieren liggen nu vooral in winkels aan de progressieve West Coast.

Het bedrijf kijkt nu hoe het verder kan groeien in Europa. Zanders verwacht dat in de tweede helft van het jaar weer ergens de schop de grond in gaat. Er zijn plannen voor Frankrijk, België en Engeland.

Nederlandse uitvinding: klimaatneutrale eieren liggen nu ook in Amerika in de winkel | Change Inc., 28 feb 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.