Dat zei gisteravond directeur Ruud Bakker van de Keurslagersorganisatie in Kassa. Volgens hem knijpen de supermarkten de boeren uit en zorgt het prijsbeleid van de supermarkten ervoor dat de slachthuizen zo hard moeten draaien dat er geen kwaliteit meer kan worden geleverd. Zelfs de voedselveilgheid zou daardoor in het geding zijn.

Directeur Marc Jansen van het CBL weersprak die stelling, maar slaagde daar voor de kijker niet in. Toch moet worden geconstateerd dat Keurslagers die niet inkopen bij VION hun vlees betrekken van slachters die volgens een vorige week uitgebracht rapport onvoldoende onder toezicht staan.

Kassa vertoonde gisteravond opnieuw beelden uit de ZEMBLA uitzending van donderdagavond. In reactie daarop gaf een zeer groot deel van het Kassa-publiek (81%) aan geen vertrouwen meer te hebben in het Beter Leven Kenmerk van de Dierenbescherming.

De Keurslagers leken hun commerciële kans te ruiken en zetten bij monde van directeur Bakker hun merk in. Het is te hopen dat ze er goed vanaf komen als een andere omroep binnenkort hun aanvoerlijnen checkt.
Dit artikel afdrukken