Het is uitgesloten dat Jumbo een bod op Hema gaat doen. Dat laat financieel directeur van Jumbo Ton van Veen weten aan de Telegraaf.

Jumbo was een van de namen die rondgingen als mogelijke nieuwe eigenaar van de winkelketen. De supermarktketen werkt sinds eind vorig jaar samen met HEMA. Jumbo nam verschillende winkels over, ontwikkelde op zes locaties een gezamenlijk winkelconcept en nam HEMA-artikelen op in het assortiment.

Ondanks die vergaande samenwerking zegt Van Veen geen interesse te hebben in overname van het warenhuis. “We hebben een vruchtbare samenwerking, de synergie is goed, vooral waar we elkaar kunnen versterken. Het gaat ons aan het hart, maar er is geen sprake van dat we eigenaar worden". Van Veen vindt HEMA een mooi bedrijf met een enorme historie. “Dan is het jammer om te zien dat het bedrijf door de jaren heen een speelbal is geworden van financiële partijen.”

De strijd om HEMA gaat ondertussen onverminderd door. De schuldeisers ruziën onderling, bieders als het moederbedrijf van Blokker krijgen de komende weken de kans om een beter bod te doen en een groep ontevreden schuldeisers voelt zich benadeeld ten opzichte van de nieuwe eigenaren. Volgens het FD dreigt er zelfs een juridische strijd tussen de verschillende groepen schuldeisers. Het zou een snelle verkoop van de warenhuisketen kunnen verstoren.
De Telegraaf - Jumbo ziet af van Hema
Reageer
  • Deel
Druk af