Jacob, Linda en hun vee leiden tot nu toe een nomadenbestaan. Het echtpaar woont in een gewone burgermanswijk in Soesterberg. Hun dieren grazen verspreid op verschillen stukken land op heel verschillende plekken. Iedere winter moeten ze weer op zoek naar een huurstal voor het jonge vee.

Dat zorgt voor veel gedoe en bergen onnodig gereden kilometers om naar de dieren te gaan. De omvang van hun bedrijf zorgt ervoor dat het nu de hoogste tijd is voor een vaste plek. Nog meer van hot naar haar rijden, is niet te doen. Jacob en Linda zoeken daarom investeerders voor hun FarmFunding.

FarmFunding
"Farmfunding" omschreven ze zo: het "is een manier om tot de financiering van een boerderij te komen. Wij vragen de bij ons bedrijf betrokken groep relaties om ons een bedrag te lenen voor bepaalde tijd. U kiest een uit te lenen bedrag (minimaal € 1.000) en een looptijd (5, 10, 15 of 20 jaar) van de lening. De aflossing van de lening vindt plaats per einde van de looptijd. De vorm en hoogte van de rentevergoeding voor uw deelname kunt u zelf kiezen."

Voor hun FarmFunding-initiatief zetten Jacob en Linda alle moderne (sociale) media in.
jacob beeker linda heemskerk kids


'Natuurzuiver'
De nog te vinden vaste plek, waar de Jersey stiertjes van boerderij De Groote Voort, bekend van de Remekerkaas onderdak zullen vinden, moet aan een aantal eisen voldoen. Jacob en Linda zoeken in midden Nederland naar "een boerderij met agrarische bestemming en voldoende stallen voor de dieren in de winter, voldoende landbouwgrond, een verwerkingsruimte voor het vlees, een ruimte voor een winkel aan huis en een woning voor ons gezin". Afhankelijk van het bedrag dat de FarmFunding opbrengt, kan er meer of minder grond aangekocht worden.

Op hun boerderij zullen Jacob en Linda 'natuurzuiver' gaan boeren. Zonder kunstmest, antibiotica of bestrijdingsmiddelen. De Jersey stierkalveren worden niet onthoornd en niet gecastreerd. Ze zogen de eerste 3 maanden bij een pleegmoederkoe. Daarna leven ze in leeftijdsgroepen tot ze 2 à 2,5 jaar oud zijn. Ze zijn "grasgevoerd en krijgen eigen gras of hooi, aangevuld met 40 soorten gedroogde biologische kruiden, keltisch zeezout en een biologische muesli van oergranen." Na de slacht en verwerking wordt het natuurzuivere vlees verkocht via de boerderijwinkel en diverse natuurwinkels.

De geboden opties voor de FarmFunding zijn een 0% lening (belangeloos), een 1%-rentevergoeding in geld of een 2% rentevergoeding in natura, naar keuze te besteden in de boerderijwinkel of te doneren aan de voedselbank. De leenovereenkomst en het inschrijfformulier vind je hier.
Dit artikel afdrukken