Herbruikbare waterflessen zijn een modeaccessoire geworden. In een tijd waarin NGO's en verontruste consumenten zich keren tegen plastic verpakkingen, lopen beroemdheden rond met modieuze recyclebare designerflessen om een fashion statement te maken, schrijft The Guardian.

Volgens Natalie Fee van City to Sea, een non-profit organisatie die strijdt tegen plasticvervuiling van de zee, helpt dat om herbruikbare flessen gewoon te gaan vinden. “Als je wilt dat mensen ander gedrag aannemen, als je massaverandering wilt creëren, dan helpt het om invloedrijke mensen aan boord te hebben,” zegt de milieuactivist.

Zo werd actrice Julia Roberts bijvoorbeeld gespot met een S’well fles van £45 en model Gisele Bündchen met een BKR fles van £30. Louise Edge van Greenpeace UK noemt de nieuwe modetrend een ‘fundamentele verschuiving’.

In Nederland is de Dopper er zonder BN-ers in geslaagd tot het straatbeeld door te dringen. Gewoon goede Dutch design, gemaakt in Emmen; bedoeld voor kraanwater en schappelijk geprijsd. Voor €12,50 heb je er al eentje.
Dit artikel afdrukken