Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Mee eens Dick. Wel met deze voetnoot over insectenallergie.
Insecteneiwit is dus kwalitatief OK. Mooi. Voor ons wel even wennen aan het idee.
Al smaakte een geroosterde meelworm me een tijdje geleden prima. Knapperige hazelnootsmaak. Maar nog een hoop product- en marktontwikkeling te doen.
Wat ik me nu afvraag: er wordt o.a. op de WUR zo hard geroepen
dat wij in 2050 9 miljard monden zouden moeten voeden.
Insecteneiwit heeft verreweg de kleinste non-vegetable footprint.
Conversie bijna 1, fors tonnage eiwit/hectare.
Mijn vraag: Welk percentage van zijn onderzoeksbudget besteedt de WUR ten opzichte van research naar andere dierlijke eiwitten, aan de (productontwikkeling, vermarkting en promotie ) van dit ultraduurzame eiwit?
Met andere woorden: WUR, meneer Dijkhuizen: Als u geloofwaardig wilt zijn met uw "Wij moeten in 2050 9 miljard monden voeden": Put your money where your mouth is!
En grijp deze kans om leidend te worden in deze ultraduurzame vorm van eiwitproductie.