Het CBS maakte vanmorgen de schatting van de inflatie over de maand augustus bekend. De algemene inflatie in Nederland daalde flink. In juli was die nog 4,6% ten opzichte van juli 2022; in augustus daalde de inflatie tot 3% meer ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

De inflatie op boodschappen daalde eveneens, maar blijft ver boven de algemene inflatie uitsteken. Van 11,6% inflatie in juli, daalde het blijvend hoge niveau tot 10,3% in augustus.

Winkeliers in voedings- en genotmiddelen zagen in juli hun omzet in geld met 6,8% stijgen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Hun verkoopvolume - de kilo's en het aantal verpakkingen in je boodschappentas - lag daarentegen 3,5% lager dan een jaar eerder. De omzet in geld van speciaalzaken blijft met een stijging van 3,9% ver achter bij die van supermarkten die 7,2% meer geld wisten om te zetten in de vakantiemaand. In juni lag hun omzet nog 11,3% hoger ten opzichte van die maand in 2022. Ook die cijfers maakte het CBS vanmorgen bekend.
  • Deel
Druk af