HEMA speelt vanaf vandaag ook mee in de koffiecapsules-markt. Niet met een eigen lijn capsules, maar met een milieuvriendelijke want hervulbare 'kit', die je geheel naar eigen voorkeur met je 'eigen' koffie kunt vullen. Voor €20 euro heb je een starterskit in huis.

In het persbericht schrijft HEMA:
De koffiecapsule maker is een nieuw apparaat, waarmee je in een handomdraai je eigen koffiecapsules maakt, met koffie naar keuze. Vul de capsule met je eigen favoriete gemalen koffie, of gebruik de HEMA koffie voor de koffiecapsule maker. Het aluminium dekseltje, dat door het apparaat op de capsule gefelst wordt, heeft de dezelfde dikte als de voorgevulde capsules en garandeert daardoor dezelfde goede doorloop van de koffie. De koffiecapsule is hierdoor gemakkelijk, efficiënt en in elke capsulemachine te gebruiken.

Een YouTube-filmpje laat zien hoe het werkt:Wij zijn heel benieuwd: heeft iemand dit al geprobeerd? Ik ga een kit kopen. Mijn ervaringen met 'andere' cups dan die van Nespresso zijn nogal wisselend. Ze passen niet altijd echt lekker in de machine, of ze lekken een beetje.
Graag horen we daar eens ervaringen over op Foodlog.

De HEMA probeert alvast één type problemen te ondervangen: "Loopt je koffiemachine bij gebruik van de cups niet goed door, dan is de koffie mogelijk te fijn gemalen of te hard aangedrukt. Vul de cup opnieuw met minder fijngemalen koffie en druk minder hard aan."
Dit artikel afdrukken