imageAls er een boerenkip is, dan moest het maar die van Herman Kemper zijn, zeiden we hier ooit. Misschien toch een klein stemadvies ;-)

Herman Kemper uit IJzevoorde (Doetinchem) is met zijn Kemper Landhoen genomineerd voor de nationale verkiezing Held van de Smaak. Op 23 september zal door een speciaal samengestelde jury de Helden van de Smaak 2007 worden gekozen. Via de website www.weekvandesmaak.nl kan het publiek tevens bepalen wie in aanmerking komt voor de publieksprijs. De Verkiezing ‘Held van de Smaak’ is een onderdeel van de nationale Week van de Smaak, die gehouden wordt van 24 tot en met 30 september. De Week van de Smaak is een nationaal evenement waarin “smaak” centraal staat en waarin ambachtelijke streekproducten, seizoensproducten en biologische voeding de hoofdrol spelen.
Vereniging Slow Food Achterhoek heeft Herman Kemper voorgedragen als één van de kandidaten uit de Achterhoek, vooral vanwege de bijzonder oorspronkelijke smaak. De Kemper Landhoen is een begrip voor de vleesliefhebber. Een landelijke jury heeft alle aangedragen kandidaten beoordeeld. Uiteindelijk zijn er 8 kandidaten genomineerd voor de titel Held van de Smaak, waaronder Herman Kemper uit IJzevoorde (Doetinchem).
Het juryrapport meldt het volgende over Herman Kemper: ‘Herman Kemper heeft met zijn ‘Kemper landhoen’ laten zien dat je een kwaliteitsproduct breed in de markt kunt zetten. Deze Kemper Landhoen kan concurreren met bekende buitenlandse topkippen. Hij beheert de volledige keten, waardoor hij zelf de kwaliteit van zijn product kan bewaken en werkt samen met Achterhoekse boeren die de kippen houden. Zijn rassen groeien langzaam, krijgen biologisch voer en hebben vrije uitloop. Ook het slachten vindt in een kleine slachterij in eigen beheer plaats. Hij heeft laten zien dat in een markt waar prijs allesbepalend is, toch ruimte is voor topkwaliteit.


bron: culinairnet
Dit artikel afdrukken