imageVandaag kreeg ik een pakketje van de Firma Verbunt. Hierin vond ik een aluminium flesje dat ik ook al eens in handen had gehad in mijn verleden als sommelier. De distributie is nu in handen van Verbunt en dat maakt het ook toegankelijk voor de consument!
Vandaar dat ik er hier toch maar even een posting over maak.

Waar heb ik het over? Een busje gevuld met een samengesteld kleurloos en reukloos ongevaarlijk gas: stikstof, kooldioxide en argon -allemaal medisch goedgekeurd en zelfs in VS 'FDA Approved', dus ongevaarlijk voor onze gezondheid. Het is de bedoeling dat je een fles wijn hiermee langer kunt bewaren. Hoe? Door voor je de kurk of flesafsluiter er weer opzet, even een seconde het gas in de fles te spuiten. Hierdoor wordt de zuurstof eruit gedrukt, het samengestelde gas is immers zwaarder, en dus oxideert de wijn minder snel. Helemaal in de huishouding een perfecte en gemakkelijke manier om je wijnen langer goed en drinkbaar te houden. Hierdoor is het geen bezwaar meer om verschillende flessen naast elkaar te openen zonder ze op te drinken! Denk aan de diverse mogelijkheden bij de BBQ en salades deze zomer.

En jullie kennen mijn stelling inmiddels wel: door twee wijnen naast één gerecht te zetten ga je bewuster proeven en drink je beduidend minder!. Ik vind dat iedereen recht heeft op het genieten en hierdoor wordt de drempel om nog een fles wijn te openen - we blijven immers Nederlanders - beduidend lager!

Een aanrader in ieder geval, al helemaal een mooi hulpmiddel voor de wijnen die geadviseerd worden op 'Wine Blogging Wednesday'

Verkrijgbaar bij de wijnkring winkels voor € 8,95. Er zijn circa 100 wijnkringwinkels in Nederland, dus er zit vast wel eentje in de omgeving van je woonplaats. De fles voelt aan of hij leeg is maar dat komt omdat dit gas niets weegt. De fles is goed voor 80 keer te gebruiken. Een dik eurodubbeltje per fles dus. Overigens staat op de fles dat je er zeker 600 keer mee kunt werken. Uit ervaring sprekend, zou ik toch maar die 80 aanhouden. De bus bewaargas gaat onder de naam Private Preserve - wine preserver.
Dit artikel afdrukken