Hoofdwetenschapper professor John Beddington stelt in Britse kranten dat de wereld in 2030 de helft meer voedsel moet produceren om de groeiende bevolking te kunnen voeden.
Voedselzekerheid
De enige manier om dit te doen is meer voedsel verbouwen op minder land door gebruik te maken van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. Inclusief het gebruik van genetisch gemodificeerde gewassen die ziekte- of droogteresistent zijn.
Bij de levensmiddelenfabrikanten en supermarkten rezen al enige tijd zorgen of het in de toekomst nog mogelijk zal zijn om niet-genproducten te produceren. Buiten Europa gebruiken steeds meer partijen de GM-technologie.
Politieke agenda
Genvoedsel staat sinds kort weer op de Britse politieke agenda. Een recent rapport van het milieuministerie over voedselzekerheid geeft voorstanders van gemodificeerd voedsel een steuntje in de rug om hiervoor nieuwe technologie te ontwikkelen.
Risico’s
“Tien jaar geleden dook genetisch aangepast voedsel voor het eerst op. Mensen waren toen, heel begrijpelijk, bezorgd over de impact op de volksgezondheid en het milieu. Door de huidige regelgeving zijn deze risico’s verzacht”, zegt Beddington. GM-voedsel is in de toekomst onafwendbaar, meent hij.
bron: the royal society met dank aan vmt.nl
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog