In de VS heeft de Food and Drugs Administration recent nieuwe richtlijnen doorgevoerd voor de etikettering van glutenvrije producten. Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat glutenvrije producten echt glutenvrij zijn en er ook geen kruisbesmetting kan hebben plaatsgevonden bij de productie in een ook voor andere producten ingerichte fabriek. De nieuwe regelgeving heeft in de maand juli in de levensmiddelenindustrie 6% extra banen opgeleverd.

FoodProduction schrijft dat "de FDA-regelgeving banengroei in de sector zal genereren omdat voedselfabrikanten productie- en inkoopcontrole-personeel nodig zullen hebben om zeker te stellen dat het eindproduct beantwoordt aan de FDA-definitie en minder dan 20 ppm gluten bevat".

Fabrikanten zien uiteraard tal van mogelijkheden voor de ontwikkeling en marketing van nieuwe producten. Ook voor de kwaliteitscontrole en juridische aspecten van de nieuwe etikettering is extra capaciteit benodigd.

Veel mensen in de VS eten glutenvrij, niet omdat ze een glutenallergie hebben, maar omdat ze denken dat ze daarmee low-carb eten en dus afvallen.
Dit artikel afdrukken