image

Het Bonuskrantje van Albert Heijn komt ook door de brievenbus van de Foodlogredactie. En wordt er om gevochten? Dat niet, maar toch willen we snel weten wat Albert Heijn nu weer uitspookt.

En we kunnen er maar niet aan wennen. Het komt telkens als een schok. Hoe kan het toch en waarom kan dit maar doorgaan? Een hele gegrilde kip voor minder dan de prijs van een zak kattengrit.

(Pluim)veehouders hebben samen met slachthuizen, vleeshandelaren en detailhandel gezamenlijk, maar zonder onderling overleg, de afgelopen veertig jaar opeenvolgende generaties consumenten geleerd dat voedsel steeds minder kost, varken goedkoper is dan aardappelen en dat je een kip krijgt voor helemaal niks meer. Gevolg: je kunt consumenten geen goede prijs meer vragen voor goed spul. Het kost eerst veel tijd en inspanning om mensen (opnieuw) te leren over het verschil tussen goed spul en plofwerk. En wie moet het ze (ons) leren? Albert Heijn bakt er in elk geval niks van. Een kip kant en klaar voor drie euro, dat is in de kop de lezer van het Bonuskrantje voorlopig weer even de standaard. Dat is de prijs. Je bent gek als je meer betaalt voor een kip die je nota bene zelf nog moet zien te bereiden.

Het doet Albert Heijn zijn eigen das om. Stoppen met ploffen, dat zou nog eens een sensatie zijn.
Dit artikel afdrukken