"We krijgen door het suikertekort de belangrijke grondstoffen voor onze producten niet meer geleverd", zegt een woordvoerder van het bedrijf. De fabrieken van Coca-Cola in Venezuela liggen niet helemaal stil, ze kunnen nog wel light-frisdranken produceren. Het bedrijf is, volgens de woordvoerder, druk in gesprek met de regering voor een snelle oplossing.

De suikerproductie in Venezuela is flink gedaald doordat suikerboeren zich moeten houden aan maximumprijzen, terwijl hun productiekosten gestegen zijn. Venezuela ervaart de ergste recessie in decennia door de dalende olieprijs, waardoor het land een enorm tekort heeft aan buitenlandse deviezen en de import vrijwel stil is komen te liggen. De inflatie zal naar verwachting klimmen naar bijna 500% en allerlei dagelijkse producten zoals WC-papier en deodorant zijn schaars geworden.

Coca-Cola is niet het enige bedrijf dat de productie moest onderbreken. Eerder liet de grootste brouwer van Venezuela, Empresas Polar, weten geen gerstemout meer te kunnen kopen. Ook Kraft Heinz en Clorox hebben hun activiteiten moeten opschorten.
Dit artikel afdrukken