imageIk heb nog nooit de behoefte gehad om een appeltje te kluiven als ik aan de koffie ben.
Ik geloof dat er hoogleraren zijn die beweren dat het in ieder geval niets uit zal halen; maar ja, die werken dan ook niet voor het Convenant Overgewicht ;-)

Trouwens: ik zou het onderzoek wel eens willen zien dat staaft dat werkfruit leidt tot een betere werksfeer.

Werkfruit is een nieuwe campagne in de strijd tegen obesitas. Met een fruitschaal bij de koffieautoma-ten in kantoren, kunnen 'grazende' werknemers makkelijker een gezond tussendoortje pakken. Doelstelling van de campagne is dat het aanbieden van fruit op het werk net zo gewoon wordt als het verstrekken van koffie en thee. Paul Rosenmöller, voorzitter van het Convenant Overgewicht, gaf bij het Voedingscentrum in Den Haag de aftrap voor de campagne van AGF Promotie Nederland. 'Nederlanders kunnen op kantoor roken en snoepen, maar fruit eten is een stuk moeilijker', zegt Hans Wijnands van het bedrijf Kantoorfruit in de Volkskrant. 'Dat is jammer want fruit leidt tot een betere werksfeer.' Acht kilo
Kantoorfruit uit Noordwijkerhout is een van de bedrijven die het werkfruit levert. Het bedrijf biedt een mand met vijftig stuks fruit (zo’n acht kilo) aan voor 24,50 euro. Deze hoeveelheid is volgens het bedrijf voldoende voor een week fruit voor vijf tot zeven werknemers. De bezorging is gratis. Inmiddels heeft het bedrijf zo’n vijftig klanten. Maar dat worden er door de campagne snel meer, verwacht Wijnands. De campagne richt zich vooral op kleine en middelgrote bedrijven. Het streven is dat binnen drie jaar zo’n drieduizend bedrijven meedoen.

Wortels
Ook groenten als wortels en komkommers kunnen tot het pakket behoren. De campagne mikt erop dat werkgevers het gratis aanbieden. Maar het is aan de werkgevers zelf om dat te bepalen. Werkfruit is al uitgetest bij het Voedingscentrum en op het kantoor van het Productschap Tuinbouw. Het personeel is enthousiast. Driekwart van de werknemers is daadwerkelijk meer fruit gaan eten, nu het op het werk makkelijker te krijgen is. Vooral ’s ochtends werden er meer vruchten gepakt.


bron:[ url=http://www.evmi.nl/nieuws/voeding-gezondheid/4932/fruit-bij-de-koffieautomaat-.html]EVMI[/url]

Dit artikel afdrukken