image

Vanaf zaterdag 24 juni a.s. gaat De FrissFruitcampagne los.

Met een trendy stand worden gedurende de topweken in aanvoer van zacht zomerfruit een aantal publieksevenementen bezocht. Zien en proeven, je laten verrassen met nieuwe toepassingen. Dat is de opzet van het spektakel. AGF Promotie Nederland is afzender van de FrissFruitcampagne. Aardbeien, bramen, frambozen en verschillende bessensoorten verdienen meer aandacht. Daarnaast is zacht fruit net zo gezond als ander fruit. Toch komt zacht fruit in de culinaire toepassing vaak niet voorbij de figurantenrol; als decoratie. De FrissFruitcampagne maakt duidelijk dat met zacht fruit veel meer kan: soups, wraps, smoothies, bites, salads en drinks. Gemaakt van of met de lekkerste zomerse smaakmakers.

Drie kilo per huishouden
De groep fruitsoorten die door handel en fruitsector wordt aangeduid als zacht fruit bestaat uit: aardbeien, frambozen, bramen en diverse soorten bessen. Van de 94 kilo fruit die Nederlandse huishoudens in 2005 kochten, was nog geen 3 kilo zacht fruit. Daarvan was 2,5 kilo aardbeien. Er zit in die aankoop een licht stijgende lijn de afgelopen jaren. Wat de besteding betreft: in 2005 gaf een gemiddeld huishouden € 10,00 aan zacht fruit uit, waarvan € 9,00 aan zomerkoninkjes.

De kopers van zacht fruit zijn vooral zogeheten 50+-huishoudens, met en zonder kinderen. Van de huishoudens koopt 72% wel eens zacht fruit. De FrissFruitcampagne richt zich op de zogeheten jong volwassenen (20-35 jaar) en de 50+-huishoudens. Concreet is het de bedoeling dat meer jong volwassenen zacht fruit gaan kopen en 50+-huishoudens dit vaker gaan doen.

Zoet én hartig
De FrissFruitcampagne wil consumenten ervan overtuigen dat zacht fruit niet alleen leuk is om toetjes mee te maken of te garneren. Zacht fruit smaakt op elk moment van de dag, zowel binnen- als buitenshuis. Zacht fruit is puur al een smaaksensatie op zich. Met zacht fruit kunnen talloze smakelijke, eenvoudige en eigentijdse lekkernijen worden bereid, zoete, maar ook hartige.

Zacht fruit kan zich moeiteloos meten met ander fruit als het gaat om voedingswaarden en gezonde stoffen. Het bevat weinig calorieën, maar zit wel boordevol belangrijke stoffen, zoals vezels, anti-oxydanten en vitamine C. Zo kan zacht fruit verkoudheid helpen voorkomen, bijdragen aan mooi haar en een gezonde huid, je helpen ‘scherp’ te blijven en het risico op hart- en vaatziekten en diverse soorten kanker helpen te verminderen. Vezels geven een voldaan gevoel, waardoor tijdens de maaltijd minder van andere voedingsmiddelen wordt gegeten en men minder snel geneigd is tussendoor te gaan snoepen.

Ik kan niet wachten als ik dit allemaal lees!
Als het betaalbaar blijft, hebben we een nieuw fenomeen!


bron: foodholland
Dit artikel afdrukken