Volgens experts gaat het in dit geval gaat het niet om een kater, maar vaak om de zogenaamde fresher’s flu. Dat schrijft de populaire krant Daily Mail.

Fresher’s flu is de naam van een rits aan ziekteverschijnselen die optreedt bij nieuwe studenten gedurende de eerste weken op de universiteit. Het is geen echte vorm van griep, want influenza A en B steken meestal pas in december de kop op. Als de griep al buiten dat seizoen voorkomt, is het niet op zo’n grote schaal.

Immuunsysteem
De meest aannemelijke theorie lijkt te zijn dat het immuunsysteem van de kersverse studenten danig op de proef wordt gesteld. In de eerste weken van het nieuwe jaar verzamelen studenten uit allerlei regio’s zich op een universiteit, waar ze een groot deel van de dag dicht op elkaar zitten. Iedereen brengt zijn eigen bacteriën mee. Het immuunsysteem van de studenten is daar nog niet op ingesteld. Slaapgebrek, alcoholgebruik en een matig eetpatroon doen daarnaast ook een flinke aanslag op hun immuunsysteem.

Kater
Experts zijn het er volgens de Daily Mail over eens dat Fresher’s flu meer is dan een kater. Mocht je toch een kater hebben, dan geeft de de krantl een paar tips om daarmee om te gaan. Het drinken van mineraalrijk water zou helpen om de alcohol zo snel mogelijk weer af te voeren. Ook het drinken van pickle juice (het sap van de augurken), het eten van fruit, het doen van yoga-oefeningen of het drinken van een vitamine C-drankje zouden de kater sneller laten verdwijnen.

Fotocredits: Sick, Leonid Mamchenkov
Dit artikel afdrukken