De Reclame Code Commissie zou zeggen dat iedereen natuurlijk weet dat ze gewoon uit de fabriek van Stegeman ofzo komen. Ik zag trouwens gisteren
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Han zegt: 'Zelfs de Opperdoes is nu al bijna het hele jaar verkrijgbaar'. Even dacht ik, was dat maar waar. Toen dacht ik snel, nee gelukkig is het niet waar.
En Han, voor aardappelgeluk en - verdriet moet je Diny Schouten lezen. Op Foodlog en elders.
We hebben nog de Tholense doré's, daarvoor moet je - net als de Frieslanders - naar de aardappelspeciaalzaak. Meestal op de markt nog wel te krijgen. En er is een website voor eerherstel voor het Bintje, ff googlen en je bent er zo.
Volgens mijn bescheiden mening zijn fabrieksaardappelen uitsluitend geteeld om ze industrieel te verwerken: Chips, arrdappelmeel, frites en alle van aardappel gemaakte zoutjes e.d. Fabrieksaardappelen worden al meer dan 100 jaar gekweekt.
Maar waar zijn de lekkere consumptie aardappelen gebleven. Zelfs de Opperdoes is nu al bijna het hele jaar verkrijgbaar, waar is de duinaardappel, de zandaardappel,en al die andere smaakvolle produkten gebleven.
Fabrieksaardappelen vs consumptieaardappelen, allemaal komen ze van de boer, maar dat was vroeger geen marketingconcept. Nu is het 'boerzoektvrouw'effect haast te proeven.
Dick, zo lang ik me kan herinneren is er sprake geweest van fabrieksaardappelen.
Boerenaardappelen kunnen hierdoor misschien toch de 'authentieke' betekenis hebben die ze claimen bij Appie, hoewel ik deze beschrijving niet zo gauw kan vinden, behalve dan als gerecht.