image

Kun je overgewicht bestrijden met koks? Of het de juiste conclusie op basis van een correcte analyse waag ik te betwijfelen. Koks zijn er om lekker eten te maken, en niet noodzakelijk altijd maar gezond. De Europese commissie heeft er niet zo'n moeite mee. De Eurotoques ook niet trouwens.

De Europese Commissie en Euro-toques International, de Europese vereniging van koks, geeft vandaag het startsein voor ‘EU Mini-chefs’, een website voor kinderen over gezond eten en koken die moet helpen overgewicht bij kinderen te bestrijden. De site maakt reclame voor de Europese Dag voor gezond eten en koken op 8 november 2007. ( zet die alvast maar even in je agenda) Op die dag zullen koks overal in de EU kinderen in restaurants en scholen laten zien hoe zij gezond kunnen koken en eten. De website bevat ook informatie over een tekenwedstrijd waarbij een affiche voor de campagne moet worden ontworpen. Ook is er een internetforum over gezond eten en koken voor ouders, leraren en kinderen. Op de site staan eenvoudige en gezonde recepten en kookadviezen van enkele van de beste koks in Europa. Markos Kyprianou, de EU-commissaris voor gezondheid, heeft hierover het volgende te zeggen:‘Overgewicht komt steeds vaker voor, vooral bij kinderen. Elk jaar neemt het aantal te zware of veel te zware kinderen in de EU met meer dan 400 000 toe. Ieder van ons moet het zijne doen om deze trend tegen te gaan. Samen met Euro-toques International starten wij vandaag een nieuwe website voor kinderen om hen te leren begrijpen hoe belangrijk gezond eten en koken zijn. We willen gezonde eetgewoonten bij kinderen, leraren en ouders stimuleren.’
Tegelijkertijd schrijven de Commissie en Euro-Toques International een tekenwedstrijd voor Europese schoolkinderen uit. Het thema voor deze wedstrijd is: ‘Gezond eetplezier in Europa.’ Van de winnende tekening zal een affiche voor de Europese Dag voor gezond eten en koken worden gemaakt,die overal in de EU zal worden gebruikt.


bron: Europese commissie
Dit artikel afdrukken