Nu.nl brengt het nieuws alsof het vooral over Nederland gaat. De nieuwssite schrijft vandaag: De leden van het Europees Parlement willen meer inspecties in Nederlandse slachthuizen om misstanden op de werkvloer tegen te gaan. Zij vinden dat de "benarde positie van Europese seizoensarbeiders en andere arbeidsmigranten" moet worden aangepakt, melden ze donderdag.

De Europarlementariërs spreken hun zorgen uit over de omstandigheden waarin vooral arbeiders uit Midden- en Oost-Europa moeten werken.

"Gedoeld wordt onder meer op seizoenswerkers in de Nederlandse, Duitse en Franse vleesindustrie. In slachterijen in deze landen steekt het coronavirus geregeld de kop op doordat niet wordt voldaan aan de coronamaatregelen op de werkvloer."
Daarnaast wordt benadrukt dat er nog steeds uitzendbureaus zijn die "EU-regels aan hun laars lappen". Zo zouden zij werknemers aantrekken in ruil voor huisvesting. Daarmee zouden arbeiders naast hun baan ook eenvoudig hun woonplek kunnen kwijtraken.


De frasering is gebaseerd op een ANP-bericht. Uit het oorspronkelijke bericht op de website van het Europees Parlement en de video-opname van het debat dat afgelopen dinsdag (voor de sluiting met hulp van de politie van het Vion-slachthuis in Apeldoorn gisteren) blijkt dat het Coronavirus de leden van het Parlement laat wijzen op het risico van verspreiding van infectieziekten door het totale bestand aan arbeidsmigranten. Daar wil het parlement maatregelen voor treffen door de gaten tussen de status van rondtrekkende arbeiders en vast personeel te harmoniseren.
EuropeesParlement - COVID-19: No free movement of critical workers without adequate protection | Nieuws | Europees Parlement
Reageer
  • Deel
Druk af