image

Tussen 10 en 20 mei wordt de Annie M.G. Schmidt-week gehouden. Je zult denken: heeft dat met eten te maken?

In één van de kinderboeken van Annie M.G.Schmidt, woont Otje samen met haar vader, een opvliegende kok, in hotel ‘De Koperwiek’. In dit boek staat het favoriete recept van Otje en Tos: ‘een reusachtige zalmsalade met gevulde eieren’. Nu hebben de organisatoren van de Annie M.G. Schmidt-week een culinair drietal - bestaande uit tweesterrenkok Ron Blaauw, chef-kok Paul Fagel en gastvrouw Rosalie Helder (de vrouw van Cees Helder, Parkheuvel) - weten over te halen om dit recept in kookschool Keizer Culinair in Amsterdam te maken in samenwerking met kinderen en het geheel te benaderen als een kookwedstrijd. Om de scène uit het boek van Annie M.G. Schmidt compleet te maken, maken ze ook de gedekte tafel en de fruitschaal na.

Een deskundige jury bepaalt uiteindelijk wie binnen de gestelde tijd het mooist de tafel heeft gedekt, de lekkerste gerechten heeft gemaakt en het best heeft samengewerkt. Die klas wint Otjes kookwedstrijd en de bijbehorende beker. En daarna kan er natuurlijk gesmuld worden van al dat lekkers.
De week duurt tot en met 20 mei, de verjaardag van de in 1995 overleden schrijfster.

image


Hier word je weer blij van! Wat ik zo leuk vindt is dat deze professionals zich blijkbaar realiseren dat het werken met kinderen een begin is om ze bewust te maken van wat ze in hun mond steken. Over educatie gesproken…….. Chapeau organisatie & professionals!


bron: zibb
Dit artikel afdrukken