Het afgelopen jaar is er weer veel gesproken over de problemen in ons voedselsysteem. Een van de mooiste momenten voor veel YFM’ers was het samenkomen op Terra Madre in Turijn. Duizenden producenten, boeren en beleidsmakers spraken hier gezamenlijk over oplossingen. Een van de oplossingen was, sterk je eigen voedselgemeenschap en besteed aandacht aangoed voedsel. Dit doen wij op de vooravond van Terra Madre day!

Een dag waarop lokale voedselgemeenschappen de eigen gastronomische cultuur vieren. Wereldwijd zijn er op of rond Terra Madre day duizenden feesten en evenementen die voedselsoevereiniteit, lokale productie en ambacht omarmen. Ook de Youth Food Movement organiseert een Eat-In. Dit maal staat de Eat-In in het teken van: Terug naar Toen!
Jongeren zullen voor elkaar koken en nemen het verhaal achter het recept mee. Lizet Kruyff neemt de jongeren op een reis door de Nederlandse culinaire historie en Francesca Miazzo spreekt over de mogelijkheden van Urban Agriculture. Iedereen is welkom om aan te schuiven zolang je wat lekkers meeneemt. Het geheel wordt begeleid door swingende tunes en andere leuke activiteiten.

Locatie: Studio K, Timorplein 62 Amsterdam
Datum & Tijd: 9 december 18.00 uur
Geef je op: via www.facebook.com
Entree: een mooi gerecht van toen
Dit artikel afdrukken