Hoewel Campylobacter de meest voorkomende bacteriële veroorzaker van darminfecties in Duitsland is, heeft maar 22% van de Duitsers ooit van die bacterie gehoord. Salmonella heeft meer bekendheid; 95% van de Duitsers kent die ziekteverwekker.
Dit blijkt uit de halfjaarlijkse Consumenten Monitor die het Duitse Rijksinstituut voor Risicobeoordeling (BfR) uitvoerde onder 1.000 particuliere huishoudens. Over het algemeen beschouwt het grote publiek het Duitse voedsel als veilig, maar onderschat het de risico's die samenhangen met de manier waarop thuis met voedsel wordt omgegaan. Het BfR gebruikt de resultaten van het onderzoek om onjuiste aannames en misverstanden recht te zetten. Gezondheidsrisico's waar de Duitsers zich zorgen om maken - en bewust van zijn - zijn Salmonella, genetisch gemodificeerde levensmiddelen, antibiotica-resistentie en residuen van gewasbeschermingsmiddelen in het eten.
ScienceDaily - Pardon Our Interruption
Reageer
  • Deel
Druk af