De Duitse bierexport naar China vaart er wel bij en steeg van 25.000 hectoliter in 2005 tot inmiddels 1 miljoen hectoliter in 2013. Van iedere vijf Duitse biertjes, gaat er inmiddels eentje naar China. De Frankfurter Allgemeine geeft ook nog een andere route aan: de Duitse bierbrouwer Philipp Pfeifroth gaat met lokale partners in China zelf bier brouwen. Hij wil het beste van twee werelden combineren: lokaal gebrouwen en toch 'exotisch' bier. Waar de Chinezen graag voor in de buidel tasten.
Op 5 januari krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Tsingtao, het meest gedronken bier in China, is een van oorsprong 'Duitse' brouwerij. Tevens bekend van de bierfeesten met bier in literzakken. Grappig.
Er komen meer en meer micro breweries, maar dat is meer Amerikaans.
De Belgische bieren zijn minder zichtbaar ondanks een sterke lokale positie van Inbev. Heineken 'bekt' niet lekker in het Mandarijn ... onzichtbaar