De Embassy of Food onderzocht welke functies de supermarkt in 2050 kan hebben. Dit gebeurt door middel van drie scenario's. In het eerste scenario is de supermarkt jouw persoonlijke lifestyle-coach. Op basis van jouw persoonlijke data krijg je voedingsadvies, en testen ter plekke bieden bijvoorbeeld informatie over de conditie van je darmflora.

In het tweede scenario kweek je zelf, of doet de super dat ter plekke, je eten. Je kunt ook een pilletje nemen en daarna alles eten wat je wilt. Het zijn vooral technologische en futuristische beelden, die het tweede scenario biedt.

In het derde scenario is de super een artificial entiteit die beslissingen voor je neemt, die je zelf niet kunt of wilt nemen. Bij dit scenario is 'een zekere blauwe supermarktformule betrokken'. In de super treffen we AI Bert aan, een zeer milieu- en zelfbewuste computer die door een chat met jou niet alleen jouw vraag analyseert, maar gelijk de oplossing erbij levert. Sans scrupules drukt de computer je direct op de feiten en vraagt je hoe je je voelt als door jouw keuzes de milieu-impact negatiever uitpakt en het leven er ook sociaal niet beter op wordt.

Hieronder licht de curator de tentoonstelling (inmiddels gesloten) en context toe:Dit artikel afdrukken